Chili Cheese Tops
De hjemmelavede chili cheese tops er fantastiske. Super knasende sprøde udenpå og med varm smeltet ost inden i.
Det er lige lykken for alle os der har en svaghed for smeltet ost og for ost i det hele taget – chili cheese tops er perfekte som en snack eller tilbehør til mexicanske retter.
Vi lavede dem som en lille forretssnack inden en middag, som mindede meget om denne menu. Men de er også gode som snacks, til en mexicanske tapas menu, eller helt simpelt bare til en god film sammen med en stor skål popcorn. Det er nogle små kalorietætte størrelser; greasy, sprøde og fyldt med ost, uhmm!
Arbejdstid 15 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chili cheese tops
- 150 g cheddar ost
- 2 spsk jalapenos, syltede og finthakkede
- 1 tsk røget paprika
- 60 g hvedemel
- 1 æggehvide
- 100 g rasp
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 liter fritureolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland osten med jalapenos og røget paprika. Form runde kugler af osten og vend ostekuglerne først i hvedemel, derefter i æggehvide og til sidst i rasp, som er rørt med salt og peber.
Dybsteg kuglerne i varm olie i et par minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe godt af på et stykke køkkenrulle og nyd dem, mens de er varme og frisklavede.
Kan man stege dem i Air Fryer ??
Jeg tvivler på at temperaturen kan blive høj nok, men du må prøve at eksperimentere med det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man evt lave dem i forvejen, fryse dem, også varme dem i ovnen når man skal bruge dem?
Det kan jeg ikke umiddelbart forestille mig vil blive godt … men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine
Hej!
Ville det være muligt at bage dem i ovnen, i stedet for at friturestegte dem?
Så de bliver, bare lidt mindre usundt, samt at flere af dem går der hul i, når jeg steger dem i olie.
Jeg er meget ked af denne opskrift! Har fulgt den fuldstændig men kuglerne opløses fuldstændig i olien og al osten ligger i overfladen af olien
Hej Lene,
Det handler nok om valg af ost og hvor hårdt ostekuglen presses sammen inden de paneres og friteres. Derudover kan varmen på olien også spille en rolle.
Jeg synes de bliver virkelig lækre, så prøv at se videoen til så tror jeg den kan hjælpe dig til at ‘knække koden til opskriften’
Kh Ann-Christine
Hvor mange kalorier er der i 8 stk?
Jeg har ikke beregnet kalorie på mine opskrifter, men det kommer måske på et tidspunkt i Valdemarsro Premium :)
Her i huset elsker vi også chili cheese tops (Vi= far, mor, 14-årig, 17-årig, 20-årig)
Men jeg blander altid en flødeost (en neutral) i min blanding. Det får jalapenos og revet ost til at hænge bedre sammen og det smelter let i olie.
Altid lækkert – Tak for rigtig mange af dine opskrifter – Du er blevet mit 1. valg…og kun hvis du ikke har en opskrift på det søgte, går jeg andre steder. TAK!
Hej Helle
Mange tak for din søde hilsen.
Hvor er det dejligt at høre du er glad for mine opskrifter!
Det skal da bestemt prøves med flødeost også i de skønne chili cheesetops.
Skøn sommer til dig og din familie
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan de fryses? :-) De ser så lækre ud!
Jeg kan ikke forestille mig at osten vil være så god af at blive frosset ned, men har ikke testet det.
Kh AC
Skal det være røget paprika eller kan man bruge normalt paprika
Det kan godt være alm paprika :)
Jeg havde ikke paprika, men havde noget fajita spice mix, man normalt bruger til at stege kød i. Det proppede jeg i, og det smagte mega lækkert. Brugte fire spiseskeer jalapeños, men er også glad for stærk mad!
Uhmm, det lyder også lækkert! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Kan man lave dem “på forhånd” og så holde dem varme eller genopvame dem i ovnen?
KH Katja
Hej Katja
Forsøgte du med at varme dem i ovnen?
Mvh. Tina :-)
Hej Katja
Det vil jeg umiddelbart ikke tro bliver helt så godt, som når de er frisklavet
Kh AC
Ser så lækkert ud, kan man genbruge olien, eller skal den smides ud?
kan de fryses?
Hej Mia,
jeg har aldrig prøvet at fryse dem, så det skal jeg ikke kunne sige. Tror osten vil blive lidt mærkelig af det.
Olien kan sigtes og genbruges inden for en uges tid, derefter kan den blive harsk.
Kh AC
Tror du man kan klargøre kuglerne dagen før og sætte dem på køl og så panere dem og friturestege dem lige inden gæsterne kommer?
Ja, det kan du fint gøre. Du kan også give dem en tynd panering i æg og rasp og lade dem hvile på køl.
Dagen efter paneres de igen med et dyp i æg og rasp og bliver på den måde ekstra sprøde med dobbeltpaneringen.
Kh AC
Hejsa.
Tænkte om man kan fryse dem?
Det er ikke forsøgt, så jeg skal ikke kunne sige om det kunne lykkedes … :)
Vi havde lidt problemer med at få osten til at hænge sammen, så vi kom lidt fintrevet rå kartoffel i. Det fungerede rigtig godt. Tak for din side. Laver ofte mad efter dine opskrifter
Jeg tror det kan variere lidt fra ost til ost, hvor nem den er at samle – men det er da et super fint trick med revet kartoffel i! Tak for at dele det tip og for din søde hilsen :)
Kh AC
Kan man gøre det bare med almenlige ost?
Jeg har ikke prøvet det af – men mon ikke en almindelig lækker danbo fint kan gøre tricket
God fornøjelse med at teste det
Kh AC
Hvis du er klar på en udfrodring, så gad jeg godt se din version med broccoli :-) Jeg er ved at eksperimentere, hvor jeg erstatter 50% af ost med broccoli – og putter et æg i for at samle dejen. Jeg savner lidt krydderi, men mine drenge spiser dem som slik :-) Gad godt se hvordan din version ville se ud, da du er super god til at ramme de rigtige forhold
Tak for udfordringen – det vil jeg da lige teste lidt på :)
Min søn ville gerne prøve at lave disse, så det måtte vi jo prøve. Hvor var de nemme at lave og mums hvor smagte de lækkert :-) Et sikkert hit – skal helt sikkert laves igen :-)
Hvor er det skønt at høre :) Tak for din søde hilsen, Henriette
Kh AC
Hej. Super lækker opskrift! Lavede de lækre chili cheese tops igår og de smagte intet mindre end himmelsk. MEN desværre smuttede fyldet (cheddar osten, paprika og jalapenos) ud af paneringen under dybstegning, på over flertallet, så vi endte ud med frygtelig mange “tomme skaller”. Hvordan kan det være? Håber på snarligt svar, så koden kan knækkes, og vi kan lave dem igen- men uden at fyldet smutter ud :-) :-)
På forhånd tak for svar! Mvh Line
Hej Line
Jeg tror det enten kan være fordi at der ikke har været helt nok panering på, så det er blevet utæt og osten kunne smelte ud. Eller at olien har været en anelse for varm. Det vil sandsynligvis være en af de to ting der er gået galt.
Rigtig god fornøjelse med dem igen og dejligt at du har lyst til at prøve dem af igen, for jeg er helt enig, de er virkelig gode!
Dejlig weekend til dig
Kh AC
Der går hul på dem alle sammen, og til sidst står man med tomme skaller og en masse friturestegt ost :)
Har også prøvet med to lag…
Jeg har aldrig selv haft problemer med at der gik hul i dem – men tænker om din olie måske har været for varm?
Hej. De ser super lækre ud!
Jeg holder tøsefødselsdag her på lørdag, hvor maden skal være gourmet-mac, som jeg har valgt at kalde det. Altså “gourmet” udgave af MacDonalds. Chilicheesetops står selvfølgelig på menuen! Jeg skal dog lige høre, om du mindes, hvor mange stk. du ca. fik ud af denne opskrift?
Hej Katrine,
De er så vildt lækre (og nu får jeg helt lyst til at lave dem igen, meget meget snart!)
Der blev ca 8 stk af denne portion
Rigtig god fødselsdagsfest til dig
Kh AC
Mums, det bliver lige en lørdagssnack :)
Jeg er i tvivl om, hvor varmt jeg må lade olien blive?
Den skal være så varm så det syder og bobler lidt omkring træ-enden af en tændstik, når du tester oliens temperatur.
Du kan også komme en krumme rasp i, når du tænker den er varm nok og se om det syder og bobler omkring den.
Jeg sætter temperaturen på kogepladen på 10 ud af 12, og skruer ned til 9, når den er varm nok.
God fornøjelse med det :)
Bliver de bløde hvis man opvarmer dem i mikroovnen? Tager at lave nogen også tage dem med til klasse dagen efter.
Jeg tror umiddelbart de bliver bløde – men har heller ikke erfaring med microovne overhovedet ;)
Prøv endelig og skriv hvordan det bliver, måske andre kan bruge den erfaring-
Kh AC
Tak for fantastik inspiration.
Prøv dem også med fast mozarella kugler – det er faktisk også godt.
Tak for tip om dobbelt panering – det skal ovennævnte kugler også have.
Uiii, det skal da prøves! Kunne godt forestille mig at det var et kæmpe hit!
Tak for tippet :)
Lyder super lækkert! Vil prøve at lave dem i aften :)
Hvad er grunden til æggehvide istedet for hele æg?
Rigtig god fornøjelse.
Æggehvide bliver mere sprødt, synes jeg :)
Jeg har lige prøvet at lave dem, dog blev paneringen lidt tynd, så osten smeltede ud, så jeg frys dem i en times tid, og panerede dem en ekstra gang. De blev vildt lækre med dejlig sprød skorpe. Også kan man jo fryse dem ned og gemme til senere. :)
Det var da en god ide at fryse dem i en times tid. Tusind tak for tippet – det var smart! :)
Så blev jeg populær:-) De blev virkelig gode:-)
Yeah, hvor er det godt at høre :)
brugte hele æg og dobbelt panerede dem. De smager himmelsk er absolut ikke sidste gang vi skal lave disse chilli tops:)
Hvor er det dejligt at høre – og god ide at dobbeltpanere dem, jeg kunne godt forestille mig at de så blev ekstra knasende sprøde i skorpen. Mums :)
jeg plejer at rive en squash med lidt sundere
Jeg skal lave toppene til en nytårsmenuen imorgen – og har ikke prøvet det før, men kun læst din opskrift :-) Vil meget gerne vide; når de steges i olie, skal de så ligge dækket i olie i pande eller steger man dem bare i et alm. lag olie? Mvh Pernille
Hej Pernille,
Gik det fint? Jeg har lige været lidt offline i et par dage, og storhygget med familien.
Jeg fritere dem, så de er helt dækkes af olie over alt.
Kh AC
Hejsa, vi har forsøgt at lave dem, men vores flød ud i olien, så der var kun dej uden ost da de kom op af olien. Har du en ide om hvad vi gjorde forkert?
Tak for god inspiration ☺
Hej Tina
Jeg tror ikke de er blevet presset hårdt nok sammen og nok heller ikke har fået et tykt nok lag panering, det holder osten på plads :)
Kh AC
Hvor mange personer er denne opskrift til? Nu når jeg skal lave til 12, som et skoleprojekt, så ville jeg gerne vide, hvor mange personer den er til.
Det ser vildt lækkert ud! :)
Jeg vil anbefale at du ganger den med 3 eller fire – afhængig af om der skal spises andet ved siden af :)
Hvor mange stk giver en portion?
jeg tror vi fik lavet en 10-12 stykker …
Kæresten og jeg lavede disse chili cheese på en tømmermandsramt lørdag, og de var bare super lækre! Jeg har også en forkærlighed for de syndige chili cheese tops, som man normalt må købe sig til, men de var virkelig nemme at lave selv og super lækre :)
Det lyder som en perfekt dag at lave dem på ;)
Hvor fint river du osten? Og hvordan får du melet til at binde på osten?
Skal helt sikkert prøve disse for vi æælsker smeltet ost. Og så kan man jo selv bestemme styrken til de yngste.
Jeg river osten så fint jeg kan, og så triller jeg bare ostekuglen i mel og trykker melet lidt ind nede i skålen med mel … giver det mening? ;)
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Det lyder så fantastisk, de må meget snart prøves af :D Jeg er også helt vild med dem fra McD men jeg er ikke i tvivl om at de hjemmelavede er meget meget bedre og som bonus er de ikke fyldt med alverdens ubehageligheder ;-)
Lige præcis, jeg elsker at vide præcis hvad der er i den mad jeg spiser – gerne rene råvarer og ikke underlige ord ;)
Altså, total lækre opskrifter du kommer op med. Jeg er fast læser på din blog. Og har prøvet en del af dine opskrifter, og er ikke blevet skuffet. Tak fordi du deler. Din bog kommer på min ønskeseddel til jul:-)
Årh, hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak!
Bruger du frisk chilier eller syltede fra glas?
Her har jeg brugt syltede, men jeg er sikker på at begge dele vil være godt :)
Hvor meget skal jeg bruge hvis jeg anvender jalapeños istedet for friske , hvor stor en mængde vil du skyde på ? Har svært ved at finde de friske i butikkerne , men har altid de syltede på glas hjemme
Hilsen Pia
Hej Pia
Det er syltede jalapenos jeg bruger i opskriften, så det er blot den mængde der står :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk. Elsker også chili chees tops, men har aldrig tænkt på at lave dem selv.
Bare ærgeligt at jeg er den eneste i familien der spiser ost (altså for resten af familien)
Ja, ærgeligt for dem – heldigt for dig i dette tilfælde ;) He he, men man kan nu ikke spise så mange af dem, de mætter ret meget :D
Hvilken olie brugte du? :-)
En friture olie fra Brugsen i mangel af bedre ;)
Jeg elsker også ost!
De må helt sikkert prøves. Tak.
Lyder dejligt! Rigtig god fornøjelse med dem :)
Hejsa
Kan man lave dem i ovn hvis man ikke har lyst til bruge friture?
Elsker mine aftensmads bøger og opskrifter
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Umiddelbart nej, jeg tror du vil opleve at osten smelter og flyder ud, før de når at blive sprøde.
Kh Ann-Christine
Jeg ELSKER din blog – Tak … igen :)
Det er jeg rigtig glad for ♥ TAAAAK :)
Hvilken slags olie vil du anbefale, at stege dem i? :)
Kokosolie tror jeg må være det sundeste valg, måske en anden god kvalitets olie – eller alternativt en fritureolie af en nogenlunde kvalitet, det er ikke super sundt, men det er smagsneutralt og det er jo ikke noget man spiser så tit …
Sundeste valg?? Mættede fedtsyrer er jo også bare vildt sundt?
Jeg er ellers helt vild med din blog, men der mistede du godt nok lige nogle point….
Der er jo mange holdninger til kokosolie, for og imod – jeg tror ikke selv på argumenterne med, at kokosolie ikke skulle være sundt. Men du skal være hjertelig velkommen til at mene hvad du vil om det.
Chili Cheese opskriften her, bliver derimod aldrig rigtig sund;)
Kokosolie er ABSOLUT det sundeste valg til friturestegning. Det tåler en meget højere opvarmning end nogle andre olier uden at danne transfedtsyre. Der er ikke meget ved at vælge evt. en planteolie, da disse overhovedet ikke må opvarmes ( pånær olivenolie, som kan tåle en kort middel opvarmning) forøvrigt er jeg en af de gale mennesker, der har den holdning, at mættet fedt ikke er usundt i passende mængder og endda mere end de fleste vil kalde passende mængder. Man skal bare vælge en kokosolie, der er behandlet så varsomt som muligt…..
Er heller ikke vild med det der ‘sted’, men Chili Cheese Tops, går man aldrig galt i byen med, mums! – og tak for din version:-)
Stedet vi ikke nævner ved navn :D ha ha, vi er helt på bølgelængde der ;)
Tror du hvedemelen kan erstattes af kokosfibre eller mandelmel?
Jeg har ikke prøvet at lave noget med kokosfibre, men jeg tænker at både mandelmel og kokos sagtens kan bruges – begge dele giver nok smag til retten, men kan være det giver et klædeligt strejf af kokos eller mandler.
Lyder dejlig syndigt. Tænker jeg godt kunne høste et par rosende ord fra børneflokken på dem :-). God dag til dig. KH Dorte
ja, mon ikke du kan det :)
Rigtig dejlig dag til dig også
Kh AC
Det ser super lækkert ud! Mums, jeg har også en hemmelig kærlighed for Chili Cheese Tops.
De er lidt for uimodståelige ;) Du må endelig prøve denne version ved lejlighed
Har netop lavet en portion, dog efter egen opskrift. Men synes ikke osten bliver så flydende som jeg ønsker. Hvad gør du?
I disse var osten helt flydende, dog ikke i de første to, hvor temperaturen var en smule for høj – de første to blev lynhurtigt sprøde og gyldenbrune, men nåede ikke at få lang tid nok til at osten også smeltede helt ordentligt.
De andre lykkedes perfekt, så mon ikke det bare er at skrue lidt ned for temperaturen? :)
Uuhhmmm de lyder lækre, dem skal jeg helt sikkert prøve. Min familie elsker mexikansk mad, så tror jeg kan blive populær her :-)
Kh Bettina
Vi elsker også det mexikanske køkken :)
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC