Blomkålssuppe
Opskrift på en lækker og cremet blomkålssuppe, som smager fantastisk og fyldig.
Blomkålen bliver mør og lækker når den bliver kogt – man skal dog blot være opmærksom på ikke at give den for længe, da det går ud over smagen. Når den blendes til suppe, så får man den lækreste luftige og cremede suppe, som er et stort hit ved middagsbordet i familien.
Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig efterårs- og vinterret og smager vidunderligt på en kold dag.
Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålssuppe
- 1 blomkål
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 tsk ingefær, finthakket
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron, saften herfra
- Til servering
- 1 spsk hampefrø
- 30 g valnødder, grofthakket
- 2 spsk frisk timian, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær blomkålen i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne, dog undtagen citronsaft og piskefløde.
Kog op, læg låg på og lad det koge i 8-10 minutter.
Kom en anelse piskefløde i og blend suppen, til den er helt cremet og luftig. Juster konsistensen med grøntsagsbouillon og smag til med citronsaft, muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Anret i skåle og drys med valnøddekerner, hampefrø og lidt frisk timian
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Du skriver at blomkål skal koges sammen med de øvrige ingredienser bortset fra fløde og citronsaft. Gælder det også al bouillonen (1 liter)? Synes suppen blev meget tynd. Smagen fejlede ikke noget
Hej Pia
Det kan afhænge lidt af størrelsen på blomkålet.
Jeg kommer selv hele mængden i fra start, men du kan undlade en dl bouillon og spæde til hvis nødvendigt i stedet.
Kh Ann-Christine
Jeg endte også med en nærmest vandig suppe ( kun konsistensen) til trods for at blomkålshovedet var temmelig stort. Næste gang tænker jeg at jeg må prøve om 0,5 l. bouillon er nok til at koge det mørt og så spæde til hvis det er nødvendigt.
Hej Ann-Christine.
Denne suppe lyder virkelig spændende – er det muligt for dig at oplyse ca. gram på blomkål?
Jeg kan godt se, at du skriver man kan justere efterfølgende med bouillon, men jeg kunne godt tænke mig at ramme den nogenlunde, når det er første gang jeg skal lave den.
På forhånd tak :)
Hej Rikke
Et blomkål vejer omkring 750 kg, men kan variere en del i størrelse, og det kommer sig ikke så nøje om det er +/- 100-150 g i opskriften her.
Rigtig god fornøjelse med suppen.
Kh Ann-Christine
Blomkålssuppe er altid dejligt, men det der vanille er en KÆMPE fejl. Ellers er det en perfekt opskrift !
Tak for din tilbagemelding! Det er naturligvis en smagssag og jeg synes vaniljen er virkelig god i denne suppe. Men dejligt du kan lide den uden :)
Kh Ann-Christine