Biscotti med chokolade og nødder
Biscotti er en af mine yndlingssmåkager.
De er gode hele året rundt og kan varieres på mange skønne måder. Her er de sprøde dobbeltbagte italienske småkager bagt med mandler, pinjekerner og mørk chokolade. Nødderne giver en skøn smag og struktur til biscotti og chokolade er virkelig lækkert til.
Navnet biscotti betyder egentlig blot ‘dobbelt bagt’ på italiensk og er et udtryk for fremgangsmåden med at bage over to omgange.
Prøv også: min bedste opskrift på havregrynskugler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Biscotti
- 60 g mandler, grofthakket
- 30 g pinjekerner
- 140 g hvedemel
- 120 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 2 spsk stærk kaffe
- 2 æg, sammenpiskede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist mandler og pinjekerner let på en tør pande ved middelvarme, til pinjekernerne er blevet gyldne.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt godt sammen. Rør mandler, pinjekerner og chokolade i melblandingen. Kom derefter kaffe og halvdelen af de sammenpiskede æg i og saml dejen. Tilsæt resten af æggemassen, til dejen er klistret, men stadig kan samles og formes.
Form dejen i to aflange stænger på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Tag pladen ud af ovnen og lad kagestængerne køle af i et kvarters tid.
Skær stængerne i skiver på skrå i ca. 1 cm’s tykkelse og læg dem tilbage på bagepladen. Bag kagerne i 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Hvorfor bliver mine biscottis chokoladebrune i stedet for lyse som på fotoet
Det skyldes sandsynligvis flager af finthakket chokolade, der smelter ud under bagningen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg har bagt “dine” biscotti rigtig mange gange over de sidste par år, altid kun med mandler. For nylig prøvede jeg så også med pinjekerner, men synes ikke rigtig det bidrog med noget i smagen. I går prøvede jeg så at riste pinjekernerne først og det kan anbefales! Nu træder smagen af dem tydeligt frem. Blot et tip herfra. 1000 tak for alle dine fantastiske opskrifter!!!
Mvh. Leif J.
Hej Leif
mange tak for din søde hilsen og fine tip, samt tilbagemelding på opskriften :)
Det er dejligt at høre
Kh Ann-Christine
Ja jeg venter Altid med at skære dem ud til dagen efter, så har de lige sat sig lidt .
Et lille trick til at forme dejen når den skal bages første gang: Tag en flutes form til 3 flutes og læg bagepapir over. Derefter fordeles dejen i de 2 yderste “rør”. Når dejen er fordelt så trækkes bagepapiret over på en normal plade og bages – gør det lidt nemmere.
PS: Det er IKKE en god ide at bage i flutesformen – det giver “småkager” der er lidt for runde
PPS: Heller ikke en god ide at fylde alle 3 rør – så flyder kagerne sammen
Er der ikke for lidt mel i forhold til vædske ? Synes dejen er blød og klistret ! Mvh Karen Hepsen
Det er helt som jeg laver den :) Dejen skal være blød, når den bages. Det er slet ikke at sammenligne med fx en småkagedej.
Kom lidt koldt vand på hænderne og brug det til at forme kagen på bagepapiret inden den bages første gang.
Kh Ann-Christine
lækker opskrift! Tak for den❤️ Hvor længe kan biscottierne holde sig?
I 1-2 uger i lufttæt beholder :)
Tak for din søde hilsen ♡
Hej
Min lillebror har konfirmation her om et par uger, og der er selvfølgelig en masse forberedelser op til.. I den forbindelse ville jeg høre, og hvor lang tid i forvejen du tænker, at man ville kunne lave biscottierne? :)
Jeg synes fint de kan laves op til 3-4 dage i forvejen. Hvis de mister lidt sprødhed, så kan du blot bage dem 10 minutter i en varm ovn igen :)
Ja jeg vil også prøve Din opskrift , jeg har i flere år bagt Biscottier efter en af Isabellas opskrifter , og min erfaring efter måske 15 år drag kagerne faktisk vinder ved at trække lidt i glasset hvis man ellers kan lade dem være . Glæder mig til at prøve Din opskrift. Hilsen Karen
Hej!
Jeg er lige nu igang med at samle dejen til Biscotti med mandler og chokolade… kan det godt passe, at der ikke skal noget “flydende” i dejen?
Hilsen Katrine
Hej Katrine,
Ikke udover æg og kaffe, som binder det hele sammen.
Kh AC
Har kigget på denne opskrift før – og nu igen idag efter dine små hyggelige glimt :) Mindstepigen herhjemme er dog desværre allergisk overfor både mandler og nødder… Har du ikke en god ide til alternativer?
Jette
Hej Jette,
Du kan eventuelt erstatte med frø og kerner, som græskarkerner, solsikke, pinjekerner, sesam mv – alt efter hvad hun godt kan tåle.
Kh AC
De blev vildt lækre og er nu igang med at bage dem til kollegerne ;), havde en rest hvid chokolade jeg også kom i, så er spændt på hvad de siger til dem. Det må da bare være de nemmeste småkager at lave :)
Ja, de er virkelig nemme og det lyder virkelig godt med den hvide chokolade – det må jeg vist prøve :)
Margrethe, Velbekomme, -og god fornøjelse :-)
Uh, det var da en lækker opskrift, tak for det. Den skal da prøves :-)