Bananmuffins
Bananmuffins med chokolade og nødder, der er bagt med modne sødmefyldte bananer som nærmest kalder på at blive tryllet om til lækkert bagværk … eller en smoothie, bananpandekager eller andet lækkert.
Her er de saftige bananmuffins fyldt med nødder og chokolade, for de to er udgør et fremragende makkerpar til banan og så giver det både smag og et dejligt crunch til krummen. Kagerne er nemme at bage og skønne at lave sammen med børnene.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bananmuffins med chokolade og nødder
- 75 g hasselnødder
- 110 g smør, blødt og stuetempereret
- 125 g sukker
- 3 æg
- 110 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 banan, modne
- 80 g mørk chokolade, hakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak nødderne groft.
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt, og pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt, sigt det i smørblandingen og rør dejen sammen.
Mos bananerne med en gaffel og rør dem i dejen sammen med chokolade og nødder. Vend godt rundt.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 18 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle af på en rist inden servering.
De er virkelig blevet en favorit herhjemme! Nemme at bage, nemme at have med på farten. Man kan lige så godt bage dobbelt portion, for de forsvinder lynhurtigt!
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :) Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
de hænger meget i papirmuffinsforme
Det oplever jeg ikke problemer med. Hvilke muffinsforme har du brugt, og sætter du papirsformen i en fast muffinsform under bagningen?
Måske gør det forskellen …
Kh Ann-Christine
Hej. Hvilke papirforme foretrækker du at bruge til dine muffins? Og pensler du dem med fedtstof, inden du kommer dej i? Jeg synes, at halvdelen af mine muffins sidder fast på papirformene, så jeg skal vist have købt nogle nye.
Hej Astrid
jeg køber mange forskellige papirsforme, og der er ikke nogen jeg som sådan foretrækker. Jeg pensler ikke med olie eller lign i papirsformene.
Sætter du papirsformene i en fast muffinsform? Det gør jeg og jeg skal ikke sige om det gør en forskel på hvordan kagedejen danner skorpe i papirsformen – men måske er det tricket.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Bruger du saltet eller usaltet smør?
Saltet smør, altid medmindre jeg specifikt skriver usaltet
God weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
hvorfor bliver mine muffins tøre og ikke saftige?
Mvh.Zhanar
Hej Zhanar
Har bananerne været godt modne – gerne lidt overmodne?
ellers ved jeg næsten ikke, for jeg synes de bliver så lækre. Måske er de bagt for længe i din ovn, det kan også variere lidt?
Kh Ann-Christine
Hej Ann – Christine 😊
Super lækre banan muffins med mørk chokolade 🤗 God og nem opskrift 😊 Kh. Luzia 😊 God dag 😊
Mange tak, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Jeg tror også min dej skiller og det er til tråds for æg og smør er på køkkenbordet længe før start. Første omgang er i ovnen, men smager de ikke godt når dejen skiller?
Er resultatet noget helt andet, end hvis det ikke skiller?
Jeg har samme oplevelse… Synes resultatet er fint, når de kommer ud af ovnen, men det er som om, de ikke hæver lige så meget, eller ‘løfter sig’ på toppen og bliver flotte og runde.
Kagen bliver bedst hvis dejen ikke skiller, for det giver en luftig dej.
Det handler om at smør og æg skal arbejdes godt sammen og have tid til at blive homogent, det er både den rette temperatur, men også at der ikke tilsættes for meget af gangen og det piskes godt ind. Jeg har skrevet om det + gode råd her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Kh Ann-Christine
Tusinde tak for en en nem og virkelig dejlig opskrft! Jeg peppede dine muffins op med en peanutbutterfrosting og krymmel til min datters fødselsdag, hvor de blev modtaget med stor glæde.
Hvor er det dejligt at høre. Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Kan man mon bare lave dejen dagen før og så sætte den på køl til dagen efter hvor de bages?
Desværre ikke, dejen vil skille og blive kedelig. Derudover mister bagepulveret sin bageevne over tid, så den skal helst bages lige umiddelbart efter den er rørt sammen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Ved du, om sukkeret kan udskiftes med f.eks sukrin, daddelsukker el. lign.?
Bh Louise
Hej Louise,
Det er endelig bare at prøve det af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er netop ‘faldet’ over din blog med mange skønne opskrifter. Nu vil jeg så forsøge mig ud i muffinsbagning. Jeg har dog kun siliconeforme. Er de lige så gode at bruge?
Ja, dem kan du fint bruge, så behøver du heller ikke nødvendigvis at bruge papirsforme
God fornøjelse og hjerteligt velkommen her ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak fordi du deler så mange fantastiske opskrifter.
Er der en speciel grund til at du vælger at bage muffins i 2 papirforme, selvom de bages i metalform?
Jeg skal i gang med at bage en hel masse forskellige flotte cupcakes til en stor fest, så det er rart at få gode tips før man går i gang med det projekt 😊
God weekend
Mange hilsner
Mette
Det kommer an på hvilket papir jeg bruger, er det lækkert og tykt nøjes jeg med et stykke, men er det tyndere muffinspapir, synes jeg de færdigtbagte muffins bliver pænest med dobbelt lag.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en masse super gode opskrifter, som jeg ofte bruger.
Jeg har et spørgsmål til dig.
Når jeg pisker sukker og smør, og herefter tilsætter et æg ad gangen – som i denne opskrift – skiller dejen altid helt vildt. :( Hvad gør jeg forkert?
Pisker for meget? Er ægget for koldt?
På forhånd tak
Vh Pernille
Hej Pernille
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at du har glæde af mine opskrifter :)
Når dejen skiller, så skyldes det sandsynligvis enten at æggene og smørret har været for koldt. Smørret skal være stuetemperatur og blødt, det varmes yderligere når det piskes luftigt sammen med sukker. Måske skal du piske smør og sukker lidt længere tid til det er helt luftigt og ensartet.
Æggene skal i et ad gangen og hvert æg skal piskes godt ind og have tid til at indgå i forbindelse med smørret, inden det næste æg tilsættes. Bliver æggene ikke piskes nok ind i sukker/smørblandingen inden det næste æg tilsættes, så kan dejen skille.
Det er lidt samme princip, som når man laver fx mayonnaise.
Hvis dejen skiller, så kan du piske lidt af melet i og så vil den som regel samles igen.
Jeg har også skrevet lidt om det her, under kager og småkager: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Håber det giver mening :)
Kh Ann-Christine
Vi elsker disse muffins, vi skifter chokolade ud med Oreos og ingen nødder. Hvis jeg skal bare en alm bradepanden skal jeg så bare lave dobbelt???
Dejligt at høre! Det lyder lækkert.
Jeg vil nok lave 2,5-3 gange portionen til en bradepande.
God fornøjelse
Kh AC
Er de fryseegnet?
ja, det kan de fint
Hej og mange tak for mange gode opskrifter. Især denne opskrift bruger jeg meget, da min kæreste er gluten allergiker og hvedemel i denne opskrift kan byttes ud 1:1 med finax og resultatet bliver fremragende:) det kan ellers være svært at finde gode glutenfri opskrifter der ikke er ret omstændighed.
Mvh Hans Peter
Hvor er det dejligt at høre! Jeg har ikke eksperimenteret så meget med glutenfri bagning, så det er altid rart og godt med gode input, der kan glæde andre læsere :)
Tak for din hilsen og gode input
Kh AC
Igen var det bare så godt. Har brugt denne opskrift mange gange. Du er virkelig dygtig :-)
Tusind tak! Hvor er det pænt af dig at skrive :)
Kh AC
Dem må vi prøve, kan jeg lave dem dagen før om aften, og er de så stadig lækre bløde?
Jeg synes de holder sig fint friske og lækkert bløde til dagen efter
Kh AC
Hvis de fryses ned. Hvornår skal de så tages op inden brug? :)
Omkring 6-8 timer inden servering
Kh AC
Hej :) har du prøvet at fryse disse?
Ja, det kan du sagtens :)
Har lige bagt disse og de smager vidunderligt!
Fantastisk lækre bananmuffins der kom ud af denne opskrift.
Jeg er vild med din side og alle dine opskrifter og inspiration.
Tak for det :-)
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften♡
Kh AC
Tak for altid dejlige opskrifter. Hver gang jeg skal lave et eller andet, ser jeg lige, om du har en opskrift på det, jeg skal lave, for jeg ved, at det som regel bliver godt. Især pølsehornsopskriften har gjort mig til den mor, der laver klassens bedste pølsehorn, og det siger ikke så lidt ? Credit til dig!
Nu glæder jeg mig bare til super lækre muffins.
Hvor er det bare skønt at høre!
Sikke en dejlig hilsen at få – det blev jeg glad for, kan du tro :)
Dejlig aften til dig
Kh AC
Sikke en lækker opskrift!
Havde lige brug for noget inspiration, og så er det jo dejligt at du sådan hjælper :)
Det ser utroligt hyggeligt ud hjemme hos dig :D
Dejligt at høre ♡ og mange tak
Kh AC
Er først blevet opmærksom på din blog for et par måneder siden, men nu er den min go-to for at finde gode opskrifter – både i det salte og søde køkken :-) Så tak for gode opskrifter herfra
Tusind tak – hvor er det dejligt at høre!
En skøn hilsen at starte weekenden op på :)
Rigtig dejlig weekend til dig
Kh AC
Jeg ELSKER denne her opskrift og har snart bagt den omkring 10 gange. Jeg tilsætter altid en masse jeg lige har ved hånden den pågældende dag, kokos, cornflakes, rosiner, gojibær, græskarkerner, lakridspulver. Alt muligt. Men jeg putter ALTID en lille teske flagesalt i dejen. Det giver lige et ekstra kick. Det kan anbefales :)
Uhmm, tak for dejlige tips til varianter og for en skøn hilsen – det er jeg rigtig glad for! :)
Der er meget godt der skal testes af efter dine tips til varianter ;)
Hvad skal man ellers lave kl. 1:52 om natten, end at bage de bedste bananmuffins? Jeg har ganske vist aldrig bagt andre, men jeg behøver heller ikke, at lede videre efter en bedre opskrift.
Ja, hvad skal man ellers lave på det tidspunkt, end at bage skønne kager ;)
Ej, hvor dejligt at det bare er OPSKRIFTEN for dig, også :)
Nomenom, de mårfins som de kaldes herhjemme er altså gode. Jeg har (igen) været et smut forbi din blog og finde en god opskrift hvor jeg lige kunne bruge to overmodne bananer. Og igen kan jeg kun sige, sikke nogle lækkerier din blog gemmer – du har altså mange gode (og nemme) opskrifter liggende her!
Fortsat rigtig god weekend – kh. Sandra.
Uh, det minder mig om at det er aaaaalllltt for længe siden jeg har bagt de muffins ;)
Dejligt at du kan finde inspiration herinde, det er jeg glad for!
Hvis man vil ændre en af dine muffins/cupcakes til “mini cupcakes” hvordan vil du så ændre bagetiden?
jeg plejer at give dem 10-12 minutter i min ovn, men hold endelig godt øje med dem og tjek også om de er færdige der eller skal have 1-2 min. ekstra
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
En klassiker, som alle elsker – altså muffins med banan og gode sager! Hvor ser det bare hyggeligt ud, at børnene er med bageriet og ikke mindst den smukke pyntning :)
Det er super hyggeligt at have dem med i køkkenet. Lidt kaotisk til tider ;-) men mest af alt hyggeligt
Sikke nogle dejlige børn! Og de har helt klart talent for kagepynteriet :-D
Hvor ser det da bare super hyggeligt ud.. Hvem der dog bare var barn i jeres hus :)
Vi hygger os med det, Henriette :)
Det ser rigtig hyggeligt ud og meget meget lækkert;)
Det var det, Mille :)