Artiskokker med rørt smør
Kogte artiskokker med rørt smør tager ikke spor lang tid at lave, og det er en temmelig nem ret at diske op med.
Vi foretrækker at serverer de kogte artiskokker med rørt smør – det hænger bedre ved artiskokbladene end ikke rørt smør – og smør og artiskokker er virkelig lækre i selskab sammen.
Man kan også gratinere artiskokker i ovnen eller tilberede dem på anden vis.
Men her får du vores foretrukne artiskok opskrift …
Prøv også: skønne opskrifter på forretter >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kogte artiskokker med rørt smør
- 4 artiskokker
- 0,50 citron
- 75 g smør
- 3 spsk cremefraiche 18 %
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rørt smør
Rør stuetempereret smør med creme fraiche, smag til med salt, peber og måske et par dryp citronsaft eller lidt citronskal.
Stil smøret på køl til artiskokkerne er klar.
Artiskokker
Sæt en stor gryde med vand, citron skåret i skiver og salt i kog. Skær stokken af artiskokkerne og kom derefter artiskokkerne i det kogende vand.
Kog i 20 minutter og tag derefter artiskokkerne op og lad dem dryppe lidt af.
Servering
Server de hele artiskokker ved bordet, hvor det nederste af de skønne blade spises og dyppes i den rørte smør.
Til slut er der i artiskokkens midte en masse ‘hår’ som skal fjernes forsigtigt med en ske. Nedenunder dem er artiskokhjertet, som smager helt fortryllende skønt.
Jeg vil koge artiskokkerne lidt længere så bladene let falder af og ikke er for sprøde at bide i
Hvad ville være godt at servere til hovedret efter artiskok på en varm sommerdag (frokost)? PFT, Gitte
Det kan være meget forskelligt, men fx denne pasta med rejer vil være skøn :)
Kære Valdemarsro
I mange år har jeg brugt Claus Meyers første kogebog (den fra fjernsynet) som min grundbog udi kogning af mad,. Stille og roligt er det blevet Valdemarsro.dk jeg først søger hjælp og inspiration hos når jeg skal lave lidt lækkert, eller noget nyt.
Tak for din gode side. Det er godt gået.
Hilsen Anders (på alder med Claus Meyer:-)
Hvor er det dejligt at høre! Det er jeg glad for at du synes og at du har glæde og fornøjelse af mine opskrifter.
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
En nytårsaften i indre by For ca 55 år siden smagte jeg Artiskok for første gang “uden vejledning ” og føj for søren, men i dag har jeg pga helbred kogt min første efter din opskrift og se det er jo en helt anden snak, lidt smør, salt, peber og honning og så er det jo det rene mums især hjertet.
Tak for fede opskrifter
Hej Freddie
Hvor er det dejligt at høre, at denne opskrift var et hit og gav smag for de lækre artiskokker :)
Tak for din fine hilsen.
Kh AC
Mine unger synes også artiskokker (eller kaktus, som de også kalder dem) er sjove. Det er lidt ligesom med muslinger – der er noget over at spise mad, hvor man efterfølgende kaster resten i en beholder;). Vi spiser dem som regel med pilselv rejer og en hjemmerørt mayo med Madagaskar peber. Kh Dorte
Lige præcis – vi elsker også muslinger herhjemme. Det er bare rigtig hyggemad. Der er også bare noget ekstra hyggeligt over at spise med fingrene :)
Rigtig dejlig weekend
Kh AC
Jeg har faktisk aldrig smagt hele artiskokker, men hvis din datter kan, så kan jeg også ;-D Så jeg har netop besluttet at denne sommer skal der gøres noget ved sagen og det glæder jeg mig lidt til.
Jeg synes det lyder som en pragtfuld plan :)
Rigtig god fornøjelse med dem – jeg håber de bliver et hit hos dig også!
Rigtig dejlig weekend
Kh AC