Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebleboller/ Boller Brød og Boller, Brunch, Eftermiddagssnack, Madpakker, Morgenmad

Æbleboller

Æbleboller med groft revet æble er noget så efterårshyggelige og jeg synes de syrlige æbler skulle have modspil af lidt kanel og græskarkerner.

Jeg har brugt æbler fra vores æbletræ, de er syrlige og friske, men så absolut spiselige. Bruger man sødere æbler, kunne jeg godt forestille mig, at bollerne her blev sådan helt dessertlækre.

Johan og Julie fik æbleboller med i frugtmadpakken og jeg tror da også, at de får serveret et par stykker igen, når de kommer hjem fra børnehaven senere.

Æbleboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M12
Ingredienser
  • 4 dl koldt vand
  • 1 dl yoghurt naturel, alternativt A38 eller ymer
  • 20 g gær
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g finvalset havregryn
  • 175 g æble, groftrevet
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 375 g hvedemel
  • 1 æg, til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med koldt vand og tilsæt yoghurt, salt, græskarkerner, havregryn, kanel og revet æble.

Tilsæt fuldkornsmel i og derefter røres lidt efter lidt hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den ikke kan røres i længere.

Ælt til sidst dejen med hænderne. Den må gerne være lidt klistret.

Læg et rent klæde over skålen og sæt dejen i køleskabet natten over eller til hævning 3 timer på køkkenbordet.

Form æblebollerne runde og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 18 minutter ved 180 grader varmluft.

Lad dem køle lidt på en rist inden servering.