Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebleboller/ Boller Brød og Boller, Brunch, Eftermiddagssnack, Madpakker, Morgenmad

Æbleboller

Æbleboller med groft revet æble er noget så efterårshyggelige og jeg synes de syrlige æbler skulle have modspil af lidt kanel og græskarkerner.

Jeg har brugt æbler fra vores æbletræ, de er syrlige og friske, men så absolut spiselige. Bruger man sødere æbler, kunne jeg godt forestille mig, at bollerne her blev sådan helt dessertlækre.

Johan og Julie fik æbleboller med i frugtmadpakken og jeg tror da også, at de får serveret et par stykker igen, når de kommer hjem fra børnehaven senere.

Æbleboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M12
Ingredienser
  • 3,50 dl koldt vand
  • 1 dl kærnemælk, eller yoghurt naturel
  • 10 g gær
  • 150 g æble, groftrevet
  • 50 g finvalset havregryn
  • 1 tsk stødt kanel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 375 g hvedemel
  • 50 g græskarkerner
  • 1 tsk salt
  • 1 æg, til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt kærnemælk, æble, havregryn, kanel, fuldkornsmel og salt. Rør det godt sammen med hvedemel. Rør dejen sammen på røremaskine eller med en ske. Lad dejen hæve tildækket i 1 time på køkkenbordet og sætter derefter dejen i køleskabet til næste dag.

Kom dejen ud på et meldrysset bord, skær dejen ud til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl med sammenpisket æg og bag æblebollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.